Tirol, Oostenrijk

Bezienswaardigheden in Tirol

Tirol is een geliefde plek voor snowboard- en skiliefhebbers. Maar zodra de sneeuw gesmolten is, ontpopt de Oostenrijkse regio zich tot een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Ook een uitstapje naar steden zoals Innsbruck of Graz mag niet op je to-do lijstje ontbreken. Vervelen doe je je tijdens je vakantie in Tirol vast en zeker niet!

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Tirol tijdens je verblijf in je vakantiehuis:

Nationalpark Hohe Tauern

Het Natuurpark Hohe Tauern is met zijn 18.000 km² een van de grootste natuurreservaten van Europa. Naast Oostenrijks grootste berg, de Großglockner, kan je in dit ecologisch beschermde park meer dan tienduizend diersoorten ontdekken!

Iglodorp

Van december tot eind maart kan je in Wilder Kaiser Brixental een heus iglodorp bezoeken waar je de mogelijkheid hebt om te overnachten of te dineren aan een ijstafel. Ook workshops ijsbeeldhouwen ontbreken niet aan het programma. Fun verzekerd voor groot en klein!

Innsbruck en Graz

Een uitstapje naar steden als Innsbruck of Graz mag tijdens je vakantie in Tirol zeker niet ontbreken. Net buiten het centrum van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck vind je het prachtige Schloss Ambras met een indrukwekkende Engelse tuin. In Graz kan je dan weer terecht in het Kunsthaus Graz waar hedendaagse kunst wordt tentoongesteld.

Kristallwelten

De Oostenrijkse kristalbewerker heeft in Wattens bij Innsbruck een heus attractiepark opgetrokken in het teken van kristallen. Het park wordt dankzij zijn landschap met duizenden kristallen ook wel eens de grootste caleidoscoop ter wereld genoemd.

Chalets Tirol te huur

Een chalet huren in Tirol. Ontdek welke chalets in Tirol te huur zijn op ChaletTirol.be.

Is dat precies de vakantie die jij wil? Aarzel dan niet langer en boek meteen je chalet in Tirol! Of je nu op zoek bent naar een typische chalet, een knusse B&B of een gezellig appartement, bij ChaletTirol.be vind je de perfecte accommodatie voor je vakantie naar Tirol!


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?